Interessante boeken om te kopen

Istori Kita: Jouw familie geschiedenis

Handreiking voor gesprekken tussen verschillende generaties met een Indische en Molukse achtergrond over het leven in de kolonie Nederlands-Indië.

Oorspronkelijk gepubliceerd: 2016

Auteur: Simone Berger


Verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel

De lange reis van de Poesaka

Simone Berger; Armando Ello

Tastbare Indische herinneringen

Nog nooit is geschiedenis zo tastbaar geweest. De creatieve fotograaf, filmer en auteur Armando Ello en herinneringskunstenaar' Simone Berger - volgens Adriaan van Dis - bundelen hun ervaring en passie en geven een gezicht aan de vele nog niet vertelde Indische verhalen.


Verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel 

In een ultieme poging het levenslange zwijgen van haar hoogbejaarde moeder te doorbreken, een zwijgen dat vele families die zijn getekend door koloniale herkomst zullen herkennen, besluit Emma haar moeder te confronteren met verhalen uit de tijd waarin racisme en het voorwaardelijke bestaan van gemengdbloedigen de gewoonste zaak van de wereld waren. De verhalen van vroeger wisselt ze af met gesprekken van nu en langzaam ontstaat een beeld dat ze niet voor mogelijk had gehouden en dat de levenslange stilte, waarin haar moeder zich had gehuld, lijkt te verklaren. Of niet?


Auteur: Barbara van der Kruk

‘Een foto vertelt’ is ontstaan uit de rubriek ‘Foto met Verhaal’ op de website van de Stichting Chinese Indonesian Heritage Center. In deze uitgave vinden vijftig foto’s met verhalen een permanente plek. In de verhalen ligt een eeuw geschiedenis van Chinezen uit Indonesië besloten. De vooroorlogse verhalen spreken meestal van een onbezorgde tijd met titels als ‘Sinterklaas in de tropen’. 


Verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel


Wat weten wij nog van Nederlands Indië? Wat weten onze kinderen straks van het land van opa en oma? De verhalen die we horen zijn meestal gerelateerd aan de tijd van tempo dulu, het lekkere eten en het mooie klimaat. Maar er is ook een andere kant aan het verhaal. Verhalen waar onze ouders liever niet over spreken of spraken. De donkere tijd van de vergeten oorlog. In dit boek het persoonlijke verhaal van mensen die wilden praten. 


Verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel


Tenzij zij Indonesië na hun geboorte ooit bezochten, kennen ze de verhalen erover van hun ouders en grootouders. Hoe ervaren ze dat? Leeft het gedachtengoed ook in deze generatie voort, geven zij het straks weer door aan hun kinderen? Demi van Hutten portretteerde en fotografeerde, na een oproep op social media, een aantal van hen en vroeg ze om óók wat foto’s uit het familie-album te mogen delen.

Auteur: Demi van Hutten

Demi van Hutten - auteur van De Derde Generatie (nu al tweede druk) - legt de laatste hand aan tekst en beeld van De Tweede Generatie


Haar erenaam was moeder

is de waargebeurde kroniek van de familie Bogers en gebaseerd op onder meer brieven (uit 1918-1922 en 1957-1967), documenten, getuigenissen en interviews.

Auteur: Fransiska Kleier


In de boekenkast van haar overleden ouders vindt Marit Buur drie cahiers waarin haar vader zijn memoires heeft opgetekend. Geboeid door zijn
aangrijpende levensverhaal besluit ze om de tekst tebewerken tot een non-fictieve roman...

Auteur: Marit Buur

Een hutkoffer vol verhalen met herinneringen uit een Indisch verleden 

Auteur: Sybil van Dam

Publicatie; 2021

Bundel met 25 verhalen en herinneringen .

Uitgegeven in eigenbeheer en te koop bij de auteur www.sybil.vandam@planet.nl

In Indië geworteld gaat over de lotgevallen van deze in Indië gewortelde Nederlanders in Indië/Indonesië en Nieuw-Guinea in de twintigste eeuw. Het zwaartepunt ligt daarbij op de periode 1920-1960.

Auteur : Hans Meijer


Ogenblikken van genezing

de gewelddadige deolonisatie van Indonesie

 Auteur: Peter Schumacher

De Kwee Family of Ciledug is tot stand gekomen in samenwerking met het N.I.O.D.

Dit boek is gebaseerd op een unieke particuliere verzameling van foto's en filmopnamen van een familie uit de elite van Peranakan Chinezen, de familie Kwee uit Ciledug, eigenaars van de Djatipiring suikerfabriek

Auteur: Peter post in samenwerking met May Ling Thio